Labneli patates graten – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Labneli patates graten nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek iki yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Fırında Patates, Graten, Hindistan Cevizi, Cheddar Patates, Muskat, Labne Tarifleri, Muskat, Patates Graten, Patates Tarifleri, Patates Tarifleri, Pratik Tarifler

Çıkış tarihi: 01-27-2011

4 5 5 1

Son tarifimiz labneli patates graten. Genelde krema ile yaptığım bu tarifi labne ile denemek istediğimde sonucun bu kadar lezzetli olabileceğini bilmiyordum.

Krema konusunda soru işareti olan arkadaşlar labne peynirli bu tarifi rahatlıkla deneyebilirler.

Küçük hindistan cevizi kullanmak zorunda değilsiniz ama denemenizi tavsiye ederim, patates ve patates püresinin yanına çok yakışan bir baharat.

Muskat – küçük hindistan cevizi veya küçük hindistan cevizi olarak da adlandırılır. Küçük hindistan cevizini aktarlardan veya marketlerden tohum olarak (yaklaşık bir ceviz büyüklüğünde) satın alabileceğiniz gibi toz halinde de satın alabilirsiniz.

Aşk…

Patatesli Labne Graten Tarifi İçin Malzemeler

    3 adet orta boy patates 1 paket labne 2 diş sarımsak 1 su bardağı cheddar peyniri 1 tatlı kaşığı tuz ve rendelenmiş muskat

Labneli patates graten nasıl yapılır?

Patatesleri soyun ve yarım inçlik halkalar halinde kesin. Sarımsağı rendeleyin. Fırın tepsisini yağlayın. Patatesleri tek sıra olacak şekilde dizin ve üzerine labneyi sürün. Biraz sarımsak, hindistan cevizi ve tuz serpin. Patatesler ve labneler yumuşayana kadar aynı işlemi uygulayın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kaplayın ve önceden ısıtılmış 180°C fırında patatesler yumuşayana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin. Alüminyum folyoyu patateslerden çıkarın. Labnenin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini patatesle birlikte serpiştirin. Fırının ısısını 200 dereceye çıkarıp yemeğinizin rengi resimde görüldüğü gibi kahverengi olana kadar pişirip sıcak servis ediyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın