Lahana Dolması tarifi için lahananın dışındaki ilk yaprakları atalım. Kökünü bıçakla kazıp büyük bir tencereye koyalım.
Sıcak suyumuzu koyup kaynatalım. Balonu işlemle bitirelim.
Suyu süzelim.
Lahananın iri yapraklarını istediğiniz büyüklükte keselim ve hazırladığımız pişmiş etle saralım, tenceremize iki diş sarımsak, hafif yağ ve salça koyup biraz keselim.
Daha sonra içine bir çizgi koyuyorum (kemikli etiniz varsa altına bir kaç tane koyun. Bu sefer ben koymadım, eklemedim. Çok lezzet veriyor)
Kapya biberini kalan çamurumla doldurdum. Ayrıca suya tatlı bir tat ve renk verir.
Son olarak tuz serpelim ve biraz pişecek kadar su dökelim.
Çanak çömleğin veya bardağın üzerini kapatarak pişmeye bırakın.
Keyfini çıkarın 😍😍😍
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]