Lahana bisküvi ve sosunun içine birşeyler koymanın sırrı için önce yıkayıp saplarını doğradığınız lahanaları hazırladığınız sıcak suya atın. 1 dakika. kaynar suda o zamana kadar hemen çıkarın ve bir tarafta soğumaya bırakın
Bir tavaya zeytinyağını koyup doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin.
Kavurma esnasında etleri ilave edip kavurun. Ardından domates salçasını ekleyin.
Yıkanmış ve baharatlanmış pirinç ve bulguru ekleyin, tuz ve karabiberi ekleyip birkaç dakika pişirin. onları Kurut.
1 su bardağı sıcak suyu ekleyip süzün. Ocağı kapat.
Biraz baharat ekleyin ve karıştırın. Varsa 1/2 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyin.
Keskin bir bıçakla yerleştikten sonra lahana yapraklarındaki sert damarları çıkarın.
Kıyılmış iç harcı sebzelerin içine koyun ve tüm sebzeleri bu şekilde sarın.
Kaplamalı kara lahanayı, altına lahana yapraklarını koyduğunuz metal bir tencereye koyun.
Üzerine sıcak su ile açtığınız salça, tuz ve biber sosu kaplanacak seviyede olacak şekilde dökün ve üzerlerini tencerenin uygun büyüklüğünde kil kaplarla kaplayın ve tencerenin kapağını kapatın.
Önce yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 30-35 dakika. pişir onu.
Pişirme süresinin sonunda çatalla kontrol edin ve sebzelerin yumuşak olup olmadığını tavayı kapatın.
Üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.
Kale Manga ve Kıyma Çorbası hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]