medyauzmani.com

Zeytinyağlı Lahana Sosu Tarifi – Tatlılarım

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi için,

İlk önce, iç mekanı düzeltelim.

Bu nedenle yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuralım, dolmalık fıstıkları ekleyip kavurmaya devam edelim.

Daha sonra pirinçleri teker teker ekleyip birkaç kez çevirdikten sonra bir su bardağı su, tuz, karabiber ekleyip ocağın altını kapatın ve suyunun süzülmesine izin verin.

Soğuduktan sonra kıyılmış maydanoz, kuru nane ve tarçını ekleyip tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve hazırız.

Lahana yapraklarının arasındaki kalın damarı çıkardıktan sonra birkaç dakika sıcak suda bekletin. Kaynattıktan sonra yumuşamaya bırakın.

Doğru şekilde kestiğimiz yaprakların içerisine 1 yemek kaşığı kadar malzemeyi koyup saralım ve tencereye hazırlayalım.

Her şey bitince tencereye koyduğumuz metale 1 su bardağı su ekleyip ocağa alalım.

Kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika. Hadi pişirelim. Lahana ve Zeytinyağı hazır.

Servis tabağına aldığımız zeytinli lahana rulolarının üzerine limon sıkarak servis edelim.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın