Lahana sarma tarifi malzemeleri
- 1 orta boy lahana
- 300 gram kıyılmış et
- 2 su bardağı pirinç
- 1.5 çay kaşığı zeytinyağı
- 2 soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 2 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- maydanoz
- tuz
- 1-2 rendelenmiş domates (kış sosu da kullanılabilir)
Sosu hazırlamak için:
- yarım limon
- 1 yemek kaşığı domates salçası (silme)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz
- bunlar
Lahana sarma tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Lahanayı haşlayıp soğumaya bırakın.
- Lahana haşlanırken üst tabakadaki yaprakların kavurma derecesi azaldıkça artar, sarma sırasında dağılmamasına dikkat edelim.
- İç harcı için malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.
- Lahananın kalın (damarlı) kısımlarını bıçakla keselim ki hem yuvarlanması daha kolay hem de estetik olsun.
- Sos malzemelerini karıştırın.
- Lahanayı tencereye alıp üzerine hazırladığımız sosu dökün.
- Kapakların açılmaması için tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
Afiyet olsun .
Lahana sarma tarifi
Lahana lahanası yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]