medyauzmani.com

lahana ruloları

Lahana sarma tarifi malzemeleri

  • 1 orta boy lahana
  • 300 gram kıyılmış et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1.5 çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • maydanoz
  • tuz
  • 1-2 rendelenmiş domates (kış sosu da kullanılabilir)

Sosu hazırlamak için:

  • yarım limon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (silme)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • bunlar
Lahana sarma tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Lahanayı haşlayıp soğumaya bırakın.
  2. Lahana haşlanırken üst tabakadaki yaprakların kavurma derecesi azaldıkça artar, sarma sırasında dağılmamasına dikkat edelim.
  3. İç harcı için malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.
  4. Lahananın kalın (damarlı) kısımlarını bıçakla keselim ki hem yuvarlanması daha kolay hem de estetik olsun.
  5. Sos malzemelerini karıştırın.
  6. Lahanayı tencereye alıp üzerine hazırladığımız sosu dökün.
  7. Kapakların açılmaması için tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
    Afiyet olsun 😋.

Lahana sarma tarifi

Lahana lahanası yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın