Lahana turşusu – En sevdiğim yemek

Evet, kışın turşusuz yiyemezsiniz. Lahana gevrek iken lahana turşusu lezzetlidir.

Turşu standartlarım ucuz. Bu büyümeye hiç şaşırmadım ve hiç sorun yaşamadım. Sonuçlar çok iyi. Yiyenler bilir

Not: Standardımız 1 kutudur. Her dört bardağa alabileceğiniz su miktarı, bir çay kaşığı sirke ve bir çay kaşığı tuz çok faydalı bir ölçüdür.

Lahana turşusu tarifi için,

Lahanayı yıkayın ve büyük parçalar halinde kesin.

Havucun derisini silip kesiyoruz. Kereviz yapraklarını yıkayıp dallarıyla birlikte iri parçalar halinde kesiyoruz.

Yapabileceğiniz turşu kabının dibine bezelyeleri koyuyoruz.

Lahana, havuç, sarımsak ve kereviz yapraklarını rastgele koyuyoruz.

6 litre turşu suyu. Sıcak suya 8 yemek kaşığı tuz ekleyin ve karıştırırken biraz eritin. Sirke ekliyoruz.

Bu karışımı lahananın üzerine dökün. Kapağı kapatıyoruz. Su yukarı gelmezse endişelenmeyin. Bir gecede bırakın.

Soğumalarına izin verin ve zaman zaman sallayın. Lahana süzülür ve bitirilir. Ertesi gün serin bir yere çıkarın.

25 gün içinde gerçekleşir.

Lahana turşusu hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın