lahana turşusu (kırmızı)

Lahana turşusu tarifi malzemeleri (kırmızı)

  • 3 siyah havuç
  • 12-14 jalapeno biberi
  • orta boy lahana
  • 4 yemek kaşığı kaba tuz
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 10 humus
  • 1 demet sarımsak

Lahana turşusu (kırmızı) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Lahanayı doğrayıp üzerine iki yemek kaşığı iri tuz atıp ovuşturur gibi elimizle karıştırıp lahanalar çıkana kadar bekliyoruz.
  2. Ara ara tuzla ovursanız hemen kendini bırakır ve turşu kavanozunu daha rahat doldurur, siz de daha fazla doldurabilirsiniz.
  3. Kavanozun dibine nohutları atın ve biraz sarımsak ekleyin.
  4. Lahanayı sıkıca dolduruyoruz, havuç ve karabiberi doğrayıp iç harca ekliyoruz.
  5. Suyu kolayca ölçmek için, doldurduğunuz kavanozu suyla doldurun, ardından suyu tekrar kaseye dökün, ardından üzerine tuz, limon tuzu, sirke ekleyin. Karıştırın. Kavanoza tekrar su dolduralım, ağzını kapatalım. Sıcak kırmızı turşu iki hafta içinde hazır.

Resimlerle lahana turşusu (kırmızı) tarifi

  • tatlı tarifi
  • kırmızı
  • lahana
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Ekşi
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

şapkalı kız

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın