Lahana Yemeği Tarifi İçin,
Fasulye geceden soğuk suda ıslatılır.
İnce kıyılmış lahana ve soğan
Fasulyeler süzülerek tencereye alınır.
Soğanı ve biraz sıvı yağı ekleyip bir süre kavurun.
Sarımsak ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirin.
Lahanaya kaynar su ekleyin ve beş dakika pişirin. Beklemeye bırakın, lahanayı boşaltın ve tekrar kaynaması için yeterince su ekleyin.
Haşlanmış fasulye ile karıştırın ve tuz ekleyin. Düdüklü tencerede pişiriyoruz.
Pişince tereyağı ve 4,5 kaşık mısır ununu yavaş yavaş döküp bir kenarda karıştırıyoruz.
Lahana yemeği hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]