Lahamacon tarifi malzemeleri
hamur için
- 1 kg un ve 1 yemek kaşığı tuz
- 1 anlık sanal paket
- 5 gr su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı kadar suyu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
iç harç için
- 1 kilo kıyma
- 4 domates
- 4 soğan
- 5 küçük sarımsak
- 1 demet maydanoz
- kırmızı biber
- karabiber
- tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
Hamacon için bir tarif nasıl hazırlanır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle geniş bir kapta un, tuz ve mayayı birleştirin, su ekleyin, kulak memesi kıvamında yoğurun ve en az 25 dakika, en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Hamuru küçük mandalina büyüklüğünde yapıp incecik açalım.
- Kıymayı bir karıştırma kabına alalım, soğan ve maydanozu ince ince doğrayalım, kıymanın içine koyalım, domates ve sarımsağı rendeleyelim ve kıymayı dökelim. Yağ, salça ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
- Lahmacun hamurunu güzelce koyalım tüm iç harcını ekleyelim ben lahmacun makinesinde pişirdim teflon tavada yada tepside pişirebilirsiniz afiyet olsun .
Resimli Hamakon tarifi
Lahmacun’un yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]