Lahmacun

Lahamacon tarifi malzemeleri

hamur için

  • 1 kg un ve 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 anlık sanal paket
  • 5 gr su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı kadar suyu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

iç harç için

  • 1 kilo kıyma
  • 4 domates
  • 4 soğan
  • 5 küçük sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • kırmızı biber
  • karabiber
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
Hamacon için bir tarif nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle geniş bir kapta un, tuz ve mayayı birleştirin, su ekleyin, kulak memesi kıvamında yoğurun ve en az 25 dakika, en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
  2. Hamuru küçük mandalina büyüklüğünde yapıp incecik açalım.
  3. Kıymayı bir karıştırma kabına alalım, soğan ve maydanozu ince ince doğrayalım, kıymanın içine koyalım, domates ve sarımsağı rendeleyelim ve kıymayı dökelim. Yağ, salça ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
  4. Lahmacun hamurunu güzelce koyalım tüm iç harcını ekleyelim ben lahmacun makinesinde pişirdim teflon tavada yada tepside pişirebilirsiniz afiyet olsun 😋.

Resimli Hamakon tarifi

Lahmacun’un yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın