Lahmacun Böreği Tarifi – Tatlılarım

Nefis Lahmacun Böreği Tarifi için öncelikle domates ve biberleri küçük küçük doğrayalım ve üzerine maydanoz serpelim.

Soğanları çok küçük olana kadar pişirelim robotunuz yoksa bıçakla da kesebilirsiniz.

Derin bir kaba kıymayı, doğranmış malzemeleri, salçayı, baharatları ve tuzu koyup iyice karıştıralım.

Bir kapta süt, yumurta ve yağı karıştırın.

İlk yufkayı kenarlarına gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirelim.

Sosu serpelim ve fırça yardımıyla hepsini yıkayalım. İkinci hamuru yayalım ve kısaltalım ve sostan yayalım. 3. yufkayı da aynı şekilde yapıp sosu tekrar yayın.

Son olarak ilk yufkamızın sağ ve sol kenarlarını ortada birleştirip altını ve üstünü kapatalım.

Kalan sosu tüm hamurun üzerine yayalım, iç harcı dökelim ve eşit şekilde yayalım.

180° önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü altın sarısı olana kadar pişirelim.

Keki fırından alıp ilk ısısı yükseldiğinde rulo şeklinde saralım Ruloyu yağlı kağıt ile sarar ve beş dakika bu şekilde bırakırsak kek kolayca kesilecektir. düşmek.

Nefis Lahmacun Böreğini istediğiniz kalınlıkta kesip afiyetle yiyebilirsiniz.

Basit tutun, iyi eğlenceler 🌹

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın