Lahmacun Böreği Yapılışı – Tatlılarım

Lahmacun Böreği Tarifi için malzemelerimizi hazırlamaya başlayalım.

Sığır eti ve ince doğranmış tüm sebzeleri geniş bir kaseye koyun ve karıştırın.

Sarımsak, tuz, domates salçası ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.

Kenarda bir mola verelim. Lezzetlerin karışmasını sağlayın.

Ardından sosumuzu hazırlayalım.

Yumurta, sıvı yağ ve sütü iyice çırpın.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ilk yufkayı yerleştirelim. Kenarlar çıkacaktır.

Üzerine fırça yardımıyla sosumuzu dökelim.

Üzerine 2 adet yufkamızı kıralım ve tekrar sosumuzu biraz daha dökelim.

3. yufkamız için de aynı şekli verdikten sonra son eklediğimiz yufkanın üzerine yufkaların kenarlarını kapatalım ve kalan sosu yayalım.

İç çamurumuzu bir kaşık yardımı ile her yere ulaşacak şekilde (özellikle kenarlarda kurumaması için) yayalım.

Önceden ısıtılmış fırında içleri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirelim. Gerçekler fırından fırına değişir.

Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca yağlı kağıt serilmiş rulo şeklinde saralım, üzerini bir bezle örtüp bekleyelim.

Kestiğimizde rulonun kırılmaması için bu şekilde tutuyoruz.

Ruloları dilediğiniz kalınlıkta keselim ve sıcak olarak servis edelim.

Çok kullanışlı ve tadı lahmacun gibi olan bu kurabiyeler ile misafirlerinize güzel vakit geçirebilirsiniz.

Lahmacun Böreği hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın