Lahmacun Tarifi – Tatlılarım

Lahmacun tarifi için su, süt, şeker, maya ve yağı bir kaba alıp maya eriyene kadar karıştırın.

Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

Tuz ekleyip yoğurun, yoğrulan hamurun kabarması için bir saat dinlendirin.

iç tortular için Soğan ve sarımsak serpin.

Bir tavayı ısıtın ve tereyağı ekleyin.

Tereyağı eriyince soğanı ve sarımsağı tavaya ekleyin ve iyice pişirin.

Ardından kıymayı ekleyip kavurun, doğranmış domates ve salçayı ekleyip domates kokusu çıkana kadar kavurun.

Son olarak baharatları ve suyu ekleyin.

Tüm sebzeler yumuşayıncaya ve suyu yarıdan fazla azalana kadar pişirin.

Çamurunuzun hafif nemli olduğundan emin olun.

12 bezeyi hamurdan çıkarın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.

Her hamuru yağsız bir tavaya koyun.

Üzerine pişmiş eti yayın ve üzerine başka bir hamur koyun.

Bu şekilde bir parça hamur ve bir parça kıyma koyun.

Lahmacun tarifi hazır….

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın