Laparotomi tarifi için malzemeler
- 5 patlıcan
- 250 gram kıyma
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sebze baharatı
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 domates
- 1 soğan
sosu için
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
Laparotomi tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Patlıcanı dört dilime ayırıp tuzlu suda acılığı gidene kadar bekletiyoruz.
- O sırada kıymayı ocağa alıyoruz ve hiç yağ eklemiyoruz.
- Soğanı ince ince doğrayıp ekleyin.
- Soyulmuş domatesleri bir karıştırıcıdan geçirin.
- Soğanlar ölünce domatesleri ve baharatları ekleyip pişmeye bırakın.
- O sırada patlıcanı kurutup yağda her tarafı kızaracak şekilde pişiriyoruz.
- Ardından borcama alıp kaşıkla açıp kıymayı ekliyoruz.
- Üzerine salçayı ekleyip önceden ısıttığımız fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Fotoğraflı karın germe tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]