Lastik Köfte – En Sevdiğim Yemek

Bugün İzmir’in güzel ilçesi Turo’dan lezzetli bir tarifim var.

Kıyma olarak, yağsız göğüs ve geyik eti kıymasından çok daha lezzetlidir ve kasabınıza birkaç kez kesmeye değer.

Şimdi gelelim Tyro’nun lezzetli etlerinin yapılışına.

Bu nedenle çiğ et yapmak gibi damak zevkinize göre miktarını değiştirdiğiniz kıyma ve tuzu alıp mümkünse bir gün dinlenmesi için odaya koyalım.

Dilimlenmiş etten fıstık parçaları parmak kalınlığında olacak şekilde yapıp şişelerde servis edelim (Adana Kebabı yapmak gibi)

Yaptığımız et şişlerini haşlayalım, kömür ateşinde harika oluyor ama evde ızgara da yapılabiliyor.

Bunun için soslu bir tencerede biraz tuz ve biraz tereyağ ile (damak zevkine göre) biraz soyduğumuz ve doğradığımız domatesleri pişirelim.

Büyük bir tavada erittiğimiz tereyağında önceden pişen etleri sos kıvamına gelince sallayalım.

Sosu ve eti aynı anda tavada kızartabilirsek sıcak olarak servis edebiliriz.

Servis tabağının altına yoğurdu koyalım, üzerine domates sosunu koyalım ve eti koyalım.

Üzerine köfteleri koyup tereyağında etleri kızartıyoruz.

Son olarak Tyro köftelerin üzerine kıyılmış maydanoz serptik ve enfes tadıyla hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın