Dünkü tatlı yorgunluğumu gece kitap okurken uyuyakalmış olmama eklediğimde sabah karla uyanmanın keyfini çıkardıktan sonra bugünün benim için özel bir gün olduğuna karar verdim 🙂
Bu durumda, kendimi şımartmak için basit bir şey yapmak istedim. Evin dikkatimi dağıtan hiçbir yerinde durmadan, dün dağınık bıraktığım hiçbir şey için endişelenmeden (nasıl yaptın bunu) mutfağa girdim.
Bir haftadır buzdolabında bekleyen lavaşı çıkarıp 0. Bölmeye baktım. Böreklerde tek başına kullanmayı sevmediğim lor ve tek çubuk taze kaşar bulunca tarifi günümün geri kalanını mutlu geçirmemi sağladığı ortaya çıktı. Lavaş hamuru, hamur işi ile aynı şekilde hazırlanır, tek fark sizin lavaş kullanmanızdır. Dilerseniz 1-2 lavaş ekleyip hatta fırında bile pişirebilirsiniz.
Dünya Kadınlar Günü’nde yaptığım röportajın fotoğraflarını çok yakında sizlerle paylaşacağım. Aşk…
Not: Yemek pişirmek için Hecha Grill Tava Kare 26cm kullandım.
İçerik Tablosu
Lavaş tarifi malzemeleri
- 3 adet lavaş ekmeği, bir yumurta, bir çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, bir çay bardağı lor peyniri, bir çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Lavaş böreği tarifi nasıl yapılır?
26-28 cm’lik bir kızartma tavasını bitkisel yağ ile yağlayın. Yumurta, sıvı yağ ve sütü güzelce çırparak börek sosunu hazırlayın. İlk kenarları hafifçe yükseltilmiş bir tepsiye yerleştirin ve biraz süt sosu ile fırçalayın. Lavaşların üzerine rendelenmiş lor ve kaşar peynirini serpin. İkinci lavaş için de aynısını yapın. 3. Lavaşı dizdikten sonra kalan börek sosunu üzerine dökün ve elinizle yayın. Lavaşın sosu emmesi için hafifçe bastırın. Kısık ateşte böreğin altı kızarana kadar pişirin, üzeri kızarınca bir spatula veya geniş bir tabak yardımıyla diğer tarafını çevirin ve kızartın. Ilık veya sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]