Lavaş Ekmek

lavaş ekmeği tarifi malzemeleri

  • 1 kilo bir
  • 1 su bardağı ılık süt 250ml
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz

Lavaş ekmeği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Derin bir kaba ılık süt, ılık su, şeker, maya ve tuzu alıp karıştıralım.
  2. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuralım.
  3. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamuru yarım saat veya bir saat mayalanmaya bırakın.
  5. Hamurdan avucumuzun içine sığacak şekilde minik toplar yapalım.
  6. Minik bezemizi çok kalın olmayacak şekilde oklava ile açalım.
  7. Yağsız bir tencereniz veya pişirilebilen elektronik bir cihazınız varsa altını çevirerek pişirelim.
    ⚘️ yapana bol şans.

lavaş ekmeği tarifi

  • tatlı tarifi
  • ekmek
  • lavaş
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

cips

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın