Lavashtan Beyti Kebap tarifi için önce kıymayı ve diğer malzemeleri bir kaba koyuyoruz. Soğan ve havuç ekleyin ve tüm malzemeleri iyice ovalayın.
Lavaşımızı 2 parça olacak şekilde tezgaha yayıyoruz. Üzerine fırça yardımıyla yağ karışımını koyuyoruz.
Mandalinadan biraz büyük olan kıymayı alıp elimizle sarıyoruz, inceltiyoruz ve lavaşımızın üzerine koyuyoruz. Rulo gibi sıkıca sarıyoruz.
Bıçakla yaklaşık iki parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serdiğimiz yaylı formumuza yerleştiriyoruz. Lavaşımız bitene kadar devam edeceğiz..
Biraz yağ ile karıştırın ve 150 ila 170 arasında altın rengi olana kadar pişirin. Pişirmek yaklaşık 30 dakika sürer.
Çemberimizi fırından alıp servis tabağına alıp çemberi açıyoruz. İyice karıştırdığımız yoğurdu çatalla döküyoruz.
Bir tavada tereyağı ve salçayı iyice karıştırıp su ve tuzu ekleyin. 5 dakika kaynatıp biraz sıcakken yoğurdun üzerine döküyoruz.
Son olarak tereyağını tavada tekrar ısıtıp üzerine döküyoruz.
Lavaş Beyti Kebabı servise hazır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]