Laz’ın Kapanışı – En Sevdiğim Yemek

Merhaba 💕 Bugün sizlere çocukluk yemeğimiz pilavın tarifini vereceğim 👌🏻Bu tarif düğünler için ya da çok özel insanların olduğu zamanlar için yapılmıştır. Laz kapama bildiğiniz kapamadan çok farklıdır. Pilavı bu kadar farklı kılan, içine girecek olan malzemelerin (pirinç ve soğan) pişmiş olmasıdır. Sıkıcı yönteme katılıyorum ama sonunda evinize ve hatta bütün eve yayılacak olan kavrulmuş pirincin kokusu her şeye değecek 👍🏻

Laz Kapatma tarifi için önce pirinç videodaki gibi rengi dönene kadar kavrulur ve soğuması için ayrı bir kaba alınır. Doğranmış soğanlar karamelize olana kadar kavrulur. Tavuklar koparılır. Pirinç, tavuk ve soğan karıştırılır ve tavuğu haşladığımız su dökülür. Pirinç suyu çekinceye kadar pişirilir. Son olarak pilavın üzerine tereyağı bırakılır (almayı unuttum). Pişmiş pirincinize maydanoz ekleyebilirsiniz.

Laz Close servise hazır.

İpucu: pirinci bol yağda kızartın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın