Merhaba sevgili arkadaşım,
Havalar bir anda yazdan kışa dönünce soğuk ve hafif yemekler yerine sıcak yemekler aramaya başladık. Bu sefer en sevdiğim leblebi tariflerimden birini yapıp yeme fırsatı bulduk 🙂
Leblebiyi çok seviyoruz, leblebiyi de çok seviyoruz. Pilavlı turşu varsa bu gün tatil havası bozulmaya başlıyor 🙂 Tarif çok basit, çünkü rostoyu kendim pişiriyorum, pişirme sırasında soğan ekliyorum. Bu nedenle fazladan soğan eklememe gerek yok. Zaten oldukça yağlı olduğu için yakıyı eklerken çok ama çok az ekliyorum. Eğer evinizde haşlanmış ya da konserve nohut varsa bu tarif işinizi çok kolaylaştıracak.
Pirinç pilavı sevenler tarifine buradan ulaşabilirler.
Yok ben bulgurcuyum diyorsanız işte bulgur pilavı tarifi 🙂
Turşu yapma zamanı. Bu tarif bir kenarda kalsın, benim turşumu yaptıktan sonra beraber yeriz diyenler turşu tariflerine bu kategoriden ulaşabilirler.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kavrulmuş nohut tarifi malzemeleri
- 3 su bardağı haşlanmış nohut 10 yemek kaşığı kavrulmuş 1 yemek kaşığı tereyağı 1-2 yeşil biber 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber Salça karışık tuz Karabiber 1,5 su bardağı su
Leblebi tarifi nasıl yapılır?
Tereyağını tavaya alıp ince kıyılmış biberi ve sarımsağı ekleyip bir dakika soteleyin. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Nohutları ve kavrulmuş nohudu ilave edip kavrulan yağ eriyene kadar soteleyin. Sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Leblebiler suyunu çekene kadar pişirilir ve sıcak olarak servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]