medyauzmani.com

Lezzetli Bir Çilek Reçeli Tarifi

Merhaba arkadaşlar

Nefis bir Çilek Reçeli tarifi için çilekleri ayıklayıp güzelce yıkayarak başlayalım. Yaptığım meyve bahçeden reçel olarak alındı. tadı biraz bozuktu iş reçel olunca böyle oluyor ama reçelde sorun yok.

Çilekleri tencereye alıp şekerin yarısını ekleyelim. Tekrar çilekleri ekleyip şekeri ekleyelim. Bunu çilek bitene kadar yapalım. Şekerin çileklerin her yerine değmesine dikkat edelim.

Tencerenin kapağını kapatın ve buzdolabına koyun ve 1 gece bekletin. Ertesi gün tencereyi açtığımızda çilekler suyunu bırakmış olacak.

Ocağın altını açıp pişirelim. Çilekleri zaman zaman alttan üste çevirelim onlara zarar vermeden.

Kaynamaya başlayınca üstündeki köpüğü çıkarın. Tüm baloncukları bu şekilde almalısınız. Aksi halde reçelimiz kalıp haline gelebilir.

Reçelin suyu yavaş yavaş koyulaşacaktır. Çilekler yumuşaksa ve reçel suyu sert değilse bir süzgeç yardımıyla çilekleri ayrı bir tencereye alın. Tencerede sadece su kalıyor biraz kaynatıp koyulaşmaya bırakalım.

Reçel kıvamına gelince içine 1 diş limon tuzu ekleyin. Dilerseniz limon suyu da ekleyebilirsiniz. (Limon tuzunu eklemenin amacı reçel şeker içerdiğinden buzdolabında beklerken şekerden kaçınmaktır)

İyice karıştıralım ve son karışımla ayırdığımız çilekleri ekleyip ocağın altını kapatalım. Çok fazla reçel yaptıysanız, sıcakken kavanoza koyun, kapağını sıkıca kapatın, ters çevirin ve soğumasını bekleyin. Yani konserve gibi olacak.

Yapabildiğiniz kadar reçel yaptıysanız tencerede soğumasını bekleyelim. Daha sonra ince bir beyaz tülbent ile örtün ve bir gün güneşte bırakın. Hadi karıştıralım. Daha sonra tekrar soğutup bir kavanoza koyup odaya koyabilirsiniz.

Doğal çilek aromalı reçelimiz servise hazır.

Deneyecek olanlara bol şans. Merhaba ve sevgiler.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın