Mantarları yıkayıp düdüklü tencereye alın.
Üzerine sıcak su ilave edelim, gerekirse düdüklü tencerenin kapağını kapatalım, ocağın ortasına alalım, orta-yüksek ateşe alıp durduralım.
Düdüklü tencereden yüksek ses gelmeye başlayınca gerekirse düdüklü tencerenin düdük kısmını kapatalım ve çok düşük sıcaklığa getirip pişmeye bırakalım.
Kısık ateşte 1,5 -2 saat pişmeye bırakın.
Bu pişirme ile saptaki ılık su da suyun içinden geçecektir.
Dilerseniz sıcak suya baharatlar da eklenebilir ama ben eklemedim, normal pişirmeyi severim. (Ayrıca incikleri pişirmek için düdüklü tencere kullanmak istemiyorsanız normal bir tencerede pişirebilirsiniz. Normal bir tencerede pişirmek için saplar yıkanır ve yeteri kadar su ilave edilerek tencereye konur. et ve kapağı kapalı olarak orta ateşte en az iki saat pişirin)
Parçalar pişince düdüklü tencereyi dikkatli bir şekilde açalım ve gerekirse içinden üç bardak sosu ayırıp tekrar kapağını kapatıp eti dinlenmeye bırakalım.
Etler dinlenirken pirinci pişirelim, bunun için pirinci pişireceğimiz tavaya yağı alalım, yağ kızınca bulguru ekleyip 2-3 dakika pişirelim. Bulguru orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
Kavrulan bulgura ayırdığımız sosu ekleyip tuz ekleyerek karıştıralım. Ocağın küçük bir ocağına bir tencere pilavı koyup altını kısıp tencerenin kapağı kapalı olarak pişmeye bırakalım.
15-20 dk. Bulgurun yumuşayıp yumuşamadığı kontrol edilir, eğer bulgur yumuşak değilse biraz et suyu ilave edilerek yine pişirilir ve eğer pişmişse ocak kapatılır ve tencere bir masa örtüsüne sarılır. ve en az 15 dakika pişirin, dinlendirdiler.
Pilav bitince önce pirinci sonra da incikleri servis etmek için tabağa koyarlar.
Daha sonra kimyon, karabiber, pul biber, kekik, tuz gibi baharatları servis anında etin üzerine serperek servis edebilirsiniz. Sapı tencereden çıkarırken bir kaşık yardımıyla fazla suyunu iyice süzün.
İncik alırken dikkatli olmanızı tavsiye ederim çünkü Türkiye’nin neşesi gibidir, et hemen kemikten düşebilir.
Servis yaparken tüm toynakları kaplayacak şekilde uygun bir kaşık kullanmanızı tavsiye ederim.
Sade yoğurt veya ekmeksiz yeşil salata ile sağlıklı yemekler yapabilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]