Lezzetli Elmalı Turta Nasıl Yapılır?

Tüm özelliklerine ve lezzetine sahip böreğin ortasına koyacağımız çamuru hazırlıyoruz.

Elmaları soyup rendeleyin, bir tencereye koyun.

Üzerine şekeri ekleyip elma suyunu çekene kadar pişirin.

Kuru meyve ve kuru üzümleri ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Tarçın ekleyin ve soğumaya bırakın

Ezilmiş cevizleri elma karışımına ekleyin ve karıştırın.

Hamuru için bir kapta margarin veya tereyağını ateşe koyuyoruz.

Üzerine yağ, yoğurt ve pudra şekerini döküp elimizle sarıyoruz.

Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek kulağa benzer bir hamur elde ediyoruz.

Hamuru iki eşit parçaya bölün

Metalin üzerine un koyup bir pim yardımıyla yuvarlak şekilde açıyoruz.

Yağlanmış bir kalıba koyuyoruz, elma püresini döküyoruz.

Hamurun geri kalanını tezgahta açıyoruz, hamuru rulet ile çizgiler gibi kesiyoruz, elmalı muhallebinin üzerine kafes şeklinde koyuyoruz.

Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

3-4 kaşık reçel suyunu bir cezveye alıp ısıtın.

Fırından çıkan sıcak böreğin üzerine reçeli ve fırçayı sürüyoruz.

Yeşil fıstık tozu döküyoruz

Dilimlere kesip çay veya kahve ile servis ediyoruz.

Nephi Elmalı Turta hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın