Merhaba arkadaşlar. Kendi suyunda pişen hindi lokumu gibi ağızda eriyen bir kavurmaya ne dersiniz?
Lezzetli Kızarmış Hindi Nasıl Pişirilir? Meze Olarak Hindi Kavurma Tarifi:
Kuyruk yağını bayram için kıyma gibi öğüttükten sonra buzdolabında tutuyoruz yani bu kavurmada kuyruk yağı kıyma gibi ama dilerseniz küp küp doğrayarak da kullanabilirsiniz.
Bu yemek için kullanacağınız tencerenin döküm olması daha iyi olacaktır.
Öncelikle kuyruk yağını tencereye alıp kısık ateşte yağ eriyene ve rengi değişene kadar karıştırarak pişirelim. Kuyruğun yağı iyice pişip rengi kahverengileşmeye başlayınca eti ilave edelim, karıştırmadan tencerenin kapağını kapatalım, harlı ateşte açıp bu şekilde üç dakika pişirelim. Kırmadan iyice karıştıralım ve kapağı kapalı olarak yüksek ateşte üç dakika pişirelim.
Ardından ocağın en küçük bölmesinde kapağı kapalı olarak düşük ısıda pişmeye bırakın. Her 15-20 dakikada bir karıştırmak yeterli olacaktır, sık karıştırılırsa etler dökülecektir. Etin tavaya yapışmasını önlemek için ara sıra karıştırın.
Kızartmayı ocaktan almadan önce tuz, karabiber ve kimyon ekleyebilirsiniz.
Lokum olarak kavrulmuş servise hazırdır.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]