Lezzetli Kavrulmuş Pazı Yapımı – Tariflerim

Kavrulmuş Pazı Tarifi için,

Pişirdiğim pazı, bahçemizdeki son mahsullerden biriydi.

Pazıyı güzelce yıkayıp suyu iyice süzüldükten sonra keselim.

Pazıyı haşlamak yerine biraz yumuşaması için sıcak suda yarım saat bekletelim ve kendi suyunda pişirelim o yüzden suyunu sıkmadan biraz daha dökelim.

Yemek için soğanı doğrayın.

Yağı bir tavada ısıtalım ve soğanları pembeleşinceye kadar kızartalım.

Domates salçasını ekleyin ve bir iki dakika kızartın, ardından pazı, baharat ve tuzu ekleyin.

Ara ara karıştırarak kendi sıvısında yumuşayana kadar pişirelim.

Taze ise daha sonra sıcak su ekleyebilirsiniz.

Pişen pazıların üzerine yumurtaları kıralım, pişirmeden önce üzerine kaşar peynirini serpelim ve tencerenin kapağını kapatalım.

Peynir eriyince ocağı kapatın ve sıcak servis yapın.

Yemek yemeyi seviyorum ❤

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın