Lezzetli Kayseri Yağı – En Sevdiğim Yemekler

Enfes Kayseri Yağlama tarifi için öncelikle gerekli mayayı alıp mayalanmaya bırakalım.

Daha sonra derin bir hamur kasesine unu, tuzu ve mayayı koyalım, ele yapışmayan bir hamur elde etmek için sistematik olarak suyu ekleyip mayalandıralım.

Hamurun içine tepsinin büyüklüğüne göre bezeleri alıp un yardımı ile açıp kızgın tavada pişirelim.

Hamur bitene kadar bunu tekrarlayın.

Pişen şerbetlerin üzerini kapatıp yumuşamasını sağlayalım.

Bunu yapmak için soğanı küpler halinde kesin ve yağda kızartın.

Kıyma ekleyin ve kuruyana kadar pişirin.

Ardından salça ve doğradığımız biberleri ve domatesleri ekleyelim.

Salçayı ve tuzu da ekledikten sonra pişmeye bırakın.

Hazırladığımız yufkaları kıymalı karışımla teker teker tepsiye yayalım ve çamur bitene kadar üst üste koyalım.

Daha sonra bıçak yardımıyla 4 parçaya ayırıyoruz.

Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt koyarak servis edebilirsiniz.

Enfes Lezzet Kayseri Yağlama hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın