Çok seveceksiniz, sevgiyle yiyeceksiniz. Şimdi tarifimize geçelim.
Nefis Köy Eriştesi tarifini almak için önce bir tencereye suyumuzu koyuyoruz, ocağı açıyoruz, tuz ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip pişiriyoruz.
Kaynayınca erişteleri atıyoruz ve ocağı biraz kısıyoruz.
Erişteler büyümeye başlayınca bir tane alıp yiyoruz, pişmişse süzgeçten geçirip 2 bardak soğuk su döküp süzülmeye bırakıyoruz.
Tereyağı ve sızma zeytinyağını bir tavaya alıp tereyağı eriyip zeytinyağı ile karışırken ısıyı azaltıyoruz.
Salçayı tencereye alıp karıştırıyoruz ve yağının olduğundan emin oluyoruz.
Bu noktada peyniri, elimizde ne varsa kırıyoruz. Eriştelere ekledim (erişteyi tabakta bulunca tabağa kim koymak ister ki)
Tencereye eriştelerin içine peyniri koyup güzelce karıştırıp tabağa koyuyoruz.
İsteyenler benim gibi tatlı ketçap veya baharat salçası döküp afiyetle yiyebilirler.
Lezzetli yöresel yemeklerimiz servise hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]