medyauzmani.com

Lezzetli Mantarlı Turta Tarifi – Tatlılarım

Nefis Mantarlı Ekmek Tarifi için önce soğan ve biberi tadına göre kızartın ve sıvı yağ ile tencereye alın.

Yumuşak olana kadar pişirmelerine izin verin.

Daha sonra yıkanmış ve küçük doğranmış mantarları koyup suyunu bırakana kadar pişirin.

Baharatları ve tuzu ocaktan almadan ekleyip karıştıralım. Ocaktan alıp tencereyi serin bir yere koyun.

Sos malzemelerini derin bir kaba alın ve iyice karıştırın.

Hamuru temiz bir zemine alıp açıp üzerine bolca sos dökelim.

Hamuru ikiye katlayıp sostan tekrar yayın. Açtığımız hamurun iri ucuna çamur koyup rulo gibi saralım.

Rulo şeklindeki kekleri çapraz olarak keselim (isterseniz tepsiye kesmeden düz koyabilirsiniz ve fırına attığınızda keselim) ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Bu yöntemi tüm hamur ve iç harcına uyguladıktan sonra kalan sosa yumurta sarılarını ekleyip iyice çalkalayın ve otların üzerine yayın.

Vaktiniz varsa buzdolabında bir saat bekletin. Dilerseniz akşamdan hazırlayıp tepsiye sararak sararak buzdolabında saklayabilirsiniz.

Servis yapmadan önce 200 derecede önceden ısıtılmış fırında keklerin altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.

Mantarlı Tatlı Ekmek servise hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın