Nefis Muzlu Kek Tarifi için önce yumurta sarısı ve beyazı ayrılır.
Yumurta beyazı ve bir tutam tuz ile biraz çırptıktan sonra şekerin yarısını ekleyin ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırın.
Diğer taraftan yumurta sarısını şekerin geri kalanıyla karıştıralım, ılık su, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip bu karışıma karıştıralım.
Daha sonra spatula yardımıyla bu çamuru yumurtanın beyazını üç kez yavaşça çevirerek yiyelim.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye eşit şekilde dökelim 170 derecede 10 dakika pişirelim (pişirme süresi fırından fırına değişir, kızarana kadar yakmamaya dikkat edin)
Kekimizi fırından çıkarır çıkarmaz kağıda saralım, üzerini hafif nemli bir bezle örtüp bir tarafının soğumasını bekleyelim.
Krem şanti ve tereyağı hariç tüm malzemeleri ocağa alıp çırpma teli ile karıştıralım ve güzel görünene kadar pişirelim. soğuduktan sonra krema iyice karıştıralım kremamız hazır
Soğumaya bıraktığımız kekimizi yavaş yavaş açalım, içine bu kremayı yayalım, kenarlarına muzları koyup tekrar rulo şeklinde saralım, buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
Üzerine pudra şekeri deneyelim, beyaz veya bitter çikolata ile süsleyip dilimleyip servis edelim.
Lezzetli Muzlu Rulo Kek hazır.
Mutlulukla.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]