Muhteşem Muzlu Kek Tarifi için önce yumurtanın sarısını beyazından ayırarak başlıyoruz.
Yumurta beyazına bolca tuz ekledikten sonra köpürene ve beyaz katı bir kıvam alana kadar mikser ile çırpıyoruz.
Daha sonra yumurta sarısını şekere ekleyip ayrı bir kapta rengi değişene kadar çırpıyoruz.
Sıcak su, limon suyu ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Daha sonra yumurtanın beyazını döküp alttan üste eşit şekilde karıştırıyoruz; Bunu kaşık yardımıyla yapıyoruz. Malzemeler kullanmıyoruz.
Döndürdükten sonra tepsiye yağlı kağıt seriyoruz, hamuru biraz yayıyoruz ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 30 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımızda 4-5 dakika ilk ısısı çıkıyor kağıtlı rulo istiyoruz.
İç kreması için krem şantiyi hazırladığımız krema ve soğuk süt ile kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
Rulo şeklinde sardığımız keki açıp bu kremayı yayıyoruz.
Ardından muzları koyun, rulo şeklinde sarın, üzerine kremayı koyun, buzdolabında bir süre dinlendirin ve Güzel Muzlu Kek servise hazır olacaktır.
Afiyet olsun. (Üzerini dilediğiniz meyvelerle süsleyebilir veya içinde dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz.)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]