lezzetli paça çorbası

Lezzetli Paça Çorbası Tarifi Malzemeler

  • 5-6 kuzu paça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 defne yaprağı
  • bunlar

baharatlamak

  • 1 yumurta sarısı
  • yarım limon suyu
  • 1 diş sarımsak, rendelenmiş
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı su

çorba sosu için.

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
Lezzetli paça çorbası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Kasaptan temizlenmiş paçayı yıkayın, düdüklü tencereye koyun, bacakları uzatmak için 1,5,2 litre su ekleyin, üzerine defne yaprağı ve tuzu ekleyin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
  2. Kaynama sesi ve buhar çıkmaya başladıktan sonra kısık ateşte 40 dakika pişirelim (asla normal bir tencerede pişirmeyin).
  3. Soğuyunca eti bıçakla çıkaralım, küçük küçük keselim ve hazırlayalım. Düdüklü tenceredeki suyu süzgeç ile başka bir tencereye boşaltalım, biraz su ekleyip ocağa geri koyalım.
  4. Baharat için verilen malzemeleri güzelce çırpıp çorbaya karıştırarak ekleyelim. Çorba kaynayana kadar karıştıralım. Lahana turşusunu ekleyin ve 2 dakika daha kaynatın, ardından ocaktan alın.
  5. Sos için tereyağını eritin, biberi ekleyin, iki kez karıştırın, ocaktan alın ve servis yaparken üzerine tereyağlı sosu dökün. Lezzetli paça çorbası servise hazır.

Fotoğraflı lezzetli paça çorbası tarifi

“Lezzetli Paça Çorbası” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın