Nefis Patlıcan Reçeli Tarifi için öncelikle kireci büyük bir tencereye koyalım, 5 litre suyu hızlıca ekleyip kapağını kapatalım.
10 dakika sonra kireci suyla iyice karıştırın ve mümkünse balkonunuzu kapatın ve bir gece dinlendirin.
Ertesi gün tencereyi yerinden oynatmadan şeffaf suyu başka bir kavanoza sallamadan alalım. Yere çöken kireç çamuru ile uğraşmamalıyız. İçtiğimiz su limonlu olup sağlığa zararlı değildir.
Küçük patlıcanların kabuklarını soyup limonlu krema dediğimiz suyun içine koyalım, üzerini tabak gibi bir şeyle kapatalım ve patlıcanları misket limonu kremasına batıralım.
Patlıcanı 12-16 saat limon kremasına koyuyoruz. 12-16 saatin sonunda patlıcanları kireç kremasına alalım, 4-5 kez bol su ile yıkayalım, mümkünse bir saat suda bekletelim ve iyice temizlendiğinden emin olalım.
Yıkayıp suyunu süzdüğümüz patlıcanları geniş bir tencereye koyalım.
1 kg şeker ve 1 litre su ekleyip ocakta pişmeye bırakın.
Şeker eriyince karıştıralım, düşük ısıda üç saat pişirelim.
Ocaktan alınan damlanın yanına limon veya limon tuzu ekleyelim, karıştıralım, kavanoza sıcak ve hava sızmaması için yakın tutalım.
İyi eğlenceler.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]