Lezzetli Soğan Peynirli Gözleme

Soğan ve peynirli gözleme için malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

arasında

  • Beyaz peynir
  • rendelenmiş çedar peyniri
  • 4 soğan, rendelenmiş veya doğranmış

Soğanlı ve peynirli bazlama nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle yoğurma kabımıza suyu ve şekeri alıp iyice karıştıralım, unu ekleyelim ve hafif karıştırdıktan sonra tuzunu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğuralım.
  2. Daha sonra hamuru mayalanmaya bırakalım.
  3. Üzerini bir bezle örtelim ve bu arada iç harcı hazırlayalım. Soğanı iyice saralım ve beyaz peynir ve kaşar peyniri ile karıştıralım.
  4. İstediğiniz peyniri kullanabilirsiniz.
  5. Daha sonra mayalanmış hamurumuzu beş eşit bezeye bölelim ve içlerine hazırladığımız harcı koyup beze haline getirelim.
  6. 10 dakika dinlendirip tavayı ocağa alalım, servis tabağı büyüklüğündeki hamurumuzu alıp kontrollü bir şekilde iki tarafı da kızarana kadar pişirelim.
  7. Daha sonra üzerine tereyağı sürerek servis edelim, deneyenlere afiyet olsun.

Resimlerle lezzetli soğan ve peynir tarifi

  • Temel
  • tatlı tarifi
  • Lezzetli
  • kek tarifleri
  • peynirli
  • soğanlı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Soslu ravioli

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın