En lezzetli ve kolay köfte yapıyoruz.
Tavuk eti yapmak için önce tavuğu bir tencereye koyun, su ve bir soğan ekleyin ve 45 dakika pişirin.İyice pişiriyoruz.
Pişmiş tavuk göğsünü bir tabağa alıp soğuyunca elimizle iyice ezip bir tabağa alıyoruz.
Tavuğun üzerine 2 yumurta, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik, kimyon, kuru galeta unu, sıvı yağ koyup elimizle yoğuruyoruz.
Ara sıra ellerimizi suya daldırarak ince ve uzun köfteler yapıyoruz.
2 yumurtayı bir kaseye alın ve iyice çırpın ve biraz tuz ekleyin.
Unu başka bir tabağa, galeta ununu başka bir tabağa alıyoruz.
Hazırladığımız eti önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa alıp bir tabağa alıyoruz.
Kızartmak için sıvı yağı derin bir tavaya alıp kızdırın.
Köfteleri kızgın yağa atıp altın sarısı olana kadar kızartın.
Patates kızartması ile servis ediyoruz tavuk eti hazır afiyet olsun 😋 .
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]