Limon Aromalı Üzümlü Kek Nasıl Yapılır?
Üzümlü kek için oda sıcaklığında 4 yumurtayı 1 su bardağı şeker ile parlak bir renk alana kadar çırpıyoruz.
1 su bardağı kuru üzümü bir tabağa alın ve suyunu ilave edin.
Tatlandırılmış karışıma 1 su bardağı yoğurt ve 2 su bardağı yoğurdu ekleyip karıştırın.
Unun içine 2,5 su bardağı su, bir paket vanilya ve kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.
Üzüm suyunu süzüp un ekliyoruz.
Un ve kuru üzümü ellerimizle karıştırıp fazla unu silkeleyip kek ekmeğine ekliyoruz.
Kek kalıbını yağlayıp önceden ısıtılmış 180°de kızarana kadar bekletiyoruz.
Soğuyunca kek kalıbından çıkarın.
Çay ile servis ediyoruz
Limonlu üzümlü kek hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]