Limon soslu limonlu kek

Limon soslu limonlu kek malzemeleri

  • 4 yumurta (oda sıcaklığında olmalı)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt (oda sıcaklığında olmalı)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır/buğday)
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un (kontrol altına alalım)
  • 2 limon aroması
  • 1 küçük limonun suyu ise 2 limonun suyu eklenebilir.

limon sosu için

  • limon suyu
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Limon soslu limonlu kek nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. 4 yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker ve 1 paket vanilyayı beyazlaşıp göz alıcı hale gelene kadar çırpın.
  2. Yumurta, şeker ve vanilyayı çırptıktan sonra 1 su bardağı ılık süt ve 1 su bardağı sıvı yağı ekleyip 10-15 saniye çırpın.
  3. Un ve kabartma tozunu iyice karıştıralım ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  4. Son aşamada limon suyu ve limon kabuğunu da ekleyip bu malzemelerle birkaç kez karıştıralım daha sonra yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza aktaralım.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt ve üst fan ayarlı fırına verelim.
  6. İlk yarım saat fırınımızın kapağını hiç açmayalım.
  7. Yarım saat sonra, kahverenginin tonuna kendiniz karar verebilir ve kaldırabilirsiniz. Ben biraz kızarmış severim. :).
  8. Kekimizin üzerinden ilk ısı geçtiğinde (elimiz kek kalıbına kolayca dokunursa) pastayı dikkatlice ters çevirelim.
  9. Servis tabağına alıp limonlu sosumuzu karıştırıp kekimizin üzerine dökelim.
  10. Zevkinize göre süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz. 🍋 Afiyet olsun!

Resimlerle limon soslu limonlu kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kek
  • Kek tarifleri
  • Limon
  • Limon
  • kek tarifleri
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

sütlaç

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın