Süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alın.
Orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Pişirdikten sonra ocağı kapatın ve içine margarini koyun.
10 dakika mikserle çırpın.
Krediyi ıslatalım ve karışımımızı dökelim (isterseniz tuzluklara da dökebilirsiniz).
Tuzumuzu soğumaya bırakalım ve başka bir tencereye alıp sosumuzu hazırlayalım.
Tencereye şeker, nişasta, limon kabuğu rendesi, limon suyu, zerdeçal (dilerseniz) ve suyumuzu ekleyin.
Kıvam alana kadar pişirelim.
Çorbamız soğuyunca muhallebimizin üzerine dökelim ve soğumaya bırakalım.
Afiyet olsun 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]