Çay ve kahvenin yanında servis edebileceğiniz lezzetli bir kurabiye yapıyoruz.
Margarini veya tereyağını bir kapta ısıtın.
Bir bardak şeker ekleyin ve bir karıştırıcı ile karıştırın.
Yumurta, portakal kabuğu rendesi, limon kabuğu rendesi ve bir çay kaşığı tarçın ekleyin ve karıştırın.
3,5 su bardağı un ve bir tatlı kaşığı kabartma tozunu ekleyerek kurabiye hamurunu elde ediyoruz.
Un miktarı yumurtanın büyüklüğüne göre değişiyor o yüzden sistematik olarak ekliyoruz az ise daha fazla ekliyoruz.
Hazırladığınız hamuru 1 saat buzdolabında bekletin.
Fırında iki fırın tepsisinin arasına 2 cm kalınlığında açıp istediğiniz kalıpla kesiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 C fırında 15 dakika altın sarısı olana kadar pişirin.
Çikolatayı benmari usulü eritin ve pastayı süsleyin.
Portakallı ve limonlu tarçınlı kurabiyeler hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]