medyauzmani.com

Suşi (Kolay Suşi)

Suşi Tarifi İçin Malzemeler (Kolay Suşi)

  • 10 yaprak nori
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
  • 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 avokado
  • 5 adet surimi (taze salam da kullanabilirsiniz)
  • 5 yemek kaşığı krem ​​peynir
  • 1 salatalık
  • soya sosu
Suşi tarifi (kolay suşi) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Pirinci bir kevgir içine koyun. Fazla nişastayı çıkarmak için su berraklaşana kadar soğuk akan su altında durulayın.
  2. Pirinci ve suyu geniş bir tencereye kapağı kapalı olarak yüksek ateşte koyun. Kaynamasına izin verin.
  3. Isıyı azaltın ve kapak kapalıyken 12 dakika veya su tamamen emilene kadar pişirin.
  4. Ateşten çıkarın. Kenara koyun, örtün ve 10 dakika hafifçe soğumaya bırakın.
  5. Küçük bir kapta sirke, şeker ve tuzu birleştirin.
  6. Pirinci büyük bir cam kaseye aktarın.
  7. Pirinç kümelerini kırmak için tahta bir kürek kullanın ve birleştirilene kadar yavaşça katlayarak sirke karışımını yavaş yavaş ekleyin.
  8. 15 dakika veya pirinç soğuyana kadar pirinci katlamaya ve havalandırmaya devam edin.
  9. Dilimleri yatay olarak hareket ettirerek suşi matını temiz bir yüzeye yerleştirin.
  10. Bir yaprak nori’yi parlak tarafı alta gelecek şekilde matın üzerine koyun.
  11. Islak ellerle pirincin altıda birini nori yaprağına yayın ve sizden en uzaktaki kenar boyunca 3 cm genişliğinde bir kenar bırakın.
  12. Surimi, krem ​​peynir, salatalık ve avokadoyu pirincin ortasına yerleştirin.
  13. Pirinci kapatmak ve doldurmak için matı yuvarlarken dolguyu yerinde tutun.
  14. Kalan nori, pirinç, somon ve avokado ile tekrarlayın.
  15. Keskin bir bıçak kullanarak suşiyi 1,5 cm kalınlığında dilimler halinde kesin.
  16. Dilerseniz soya soslu servis tabağına alın.
    afiyet olsun

Resimlerle suşi tarifi (kolay suşi) nasıl yapılır

Suşi yazısı (Easy Sushi) ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın