Limonlu Çıtır Kurabiye Tarifi Malzemeler
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- yarım limon suyu
- 2 limon aroması
- ½ çay kaşığı zerdeçal (renk için)
yukarı;
- 4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
Limonlu çıtır bisküvi tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurta, pudra şekeri, vanilya ve pudra şekerini bir karıştırma kabına ekleyelim, ardından mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Ardından sıvı yağı, limon suyunu, limon kabuğunu, zerdeçal ve kabartma tozunu ekleyip hepsini güzelce karıştırdıktan sonra unu eleyerek son harca ekleyip kaşık yardımıyla elimizi sokmadan karıştıralım.
- Tamamen un taneleri kalmayacak şekilde karıştırdıktan sonra üzerini streç film ile örtün ve eğer yarım saatiniz varsa buzdolabında bir saat bekletin.
- Soğuyan kurabiye hamurunu buzdolabından çıkarın ve bir kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde toplar alın, yuvarlayın ve üzerine pudra şekeri serpin, bunu yaparken hızlı olun ki kurabiye hamuru oda sıcaklığına gelmesin. Ben büyük kurabiyeler yaptım.
- Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin, sonra fırında 15 dakika pişirin.
- Bu süre fırından fırına değişebilir, 10 dakika sonra kontrollü olarak pişirin, kızartma yapmayın, fırından çıktıktan sonra sıcak veya soğuk servis yapın.
limonlu bisküvi tarifi
Limonlu Çıtır Kurabiye’nin yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]