Limonlu cheesecake tarifi malzemeleri
taban için
- 250 gram fiğ bisküvi
- 80 gram tereyağı
krema için
- 750 gram kuark (labne)
- 170 gr krem peynir (krema kalemi)
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 1 paket sıvı krema
- 2 yemek kaşığı un
- 1 limon kabuğu
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 paket vanilya
sosu için
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı su
- Bir çay bardağı şeker (ekşi sevmiyorsanız şeker miktarını arttırabiliriz)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı ucu ile zerdeçal
Limonlu cheesecake tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Bisküvileri rondodan geçirip bir kaseye alıyoruz.
- Tereyağını bir tavada eritip bisküvilerin üzerine dökün, iyice karıştırın, kalıbın altına yağlı kağıt koyun, bisküvileri kalıba yayın, bir bardakla bastırın, yuvarlayın ve buzdolabında dinlendirin. 10 dakika boyunca.
- Kremamız için tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp mikserle 5-6 dakika çırptıktan sonra kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında 60-65 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- Sos için limon kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin, suyunu sıkın, bir bardak suya koyun, 10 dakika demlenmesini bekleyin, ardından süzün, uygun bir tencereye koyun.
- Nişasta, şeker ve zerdeçalı ekleyip ocakta kaynayana kadar karıştırdıktan sonra cheesecake’in üzerine dökün ve bir gece buzdolabında dinlendirin.
- Dilediğimiz gibi süsleyip afiyetle yiyoruz, deneyenlere afiyet olsun. .
limonlu cheesecake tarifi
Limonlu cheesecake yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]