Limonlu Cheesecake

Limonlu cheesecake tarifi malzemeleri

taban için

  • 250 gram fiğ bisküvi
  • 80 gram tereyağı

krema için

  • 750 gram kuark (labne)
  • 170 gr krem ​​peynir (krema kalemi)
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 limon kabuğu
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 paket vanilya

sosu için

  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • Bir çay bardağı şeker (ekşi sevmiyorsanız şeker miktarını arttırabiliriz)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı ucu ile zerdeçal
Limonlu cheesecake tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Bisküvileri rondodan geçirip bir kaseye alıyoruz.
  2. Tereyağını bir tavada eritip bisküvilerin üzerine dökün, iyice karıştırın, kalıbın altına yağlı kağıt koyun, bisküvileri kalıba yayın, bir bardakla bastırın, yuvarlayın ve buzdolabında dinlendirin. 10 dakika boyunca.
  3. Kremamız için tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp mikserle 5-6 dakika çırptıktan sonra kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında 60-65 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  4. Sos için limon kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin, suyunu sıkın, bir bardak suya koyun, 10 dakika demlenmesini bekleyin, ardından süzün, uygun bir tencereye koyun.
  5. Nişasta, şeker ve zerdeçalı ekleyip ocakta kaynayana kadar karıştırdıktan sonra cheesecake’in üzerine dökün ve bir gece buzdolabında dinlendirin.
  6. Dilediğimiz gibi süsleyip afiyetle yiyoruz, deneyenlere afiyet olsun. 🤗💕.

limonlu cheesecake tarifi

Limonlu cheesecake yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın