Limonlu Cheesecake Bak Limonlu Kek

Limonlu cheesecake tarifi Limonlu kek tarifi malzemeleri

kek için

  • 150 gram tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 limon kabuğu
  • yarım limon suyu
  • 1 kase yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

jel için

  • 4 su bardağı su
  • 1 limon kabuğu
  • 1,5 limon suyu
  • Bir çay kaşığının ucuyla bir tutam aspir (safran) veya zerdeçal
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
Limonlu cheesecake şeklinde limonlu kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk olarak kalıbı tereyağı ile yağlayıp dolaba koyalım. Tereyağı ve şekeri oda sıcaklığında krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Limon kabuğu ve suyunu ekleyip karıştırın. Yoğurt ve suyu ekleyip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  3. Kalıbın içine dökelim ve tezgâha hızlıca vuralım ki içinde hava kabarcıkları çıksın ve kek kolayca kabarsın. 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Kek fırında pişerken jöleyi hazırlayalım.
  4. Küçük bir tencereye veya tencereye şeker, zerdeçal, limon kabuğu, limon suyu, nişasta ve suyu ekleyin ve çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Pişirdikten sonra, kabuk oluşturmaması için zaman zaman çırpın.
  5. Kek piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca kalıptan çıkaralım. Kalıbı yıkayıp ıslanmaya bırakalım. Pişen jöleyi kalıba koyalım, üzerine kekimizi koyup 4-5 saat buzdolabında dinlendirelim.
  6. Rahat kekimizi kenarlarından bastırarak kalıptan çıkaralım ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyelim. 🌸🌼.

limonlu cheesecake görünümlü limonlu kek tarifi fotoğraflı

Limonlu Cheesecake Bak Limonlu Kek yazısı ilk olarak Urfa Haber’de yer aldı – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın