Limonlu cheesecake tarifi Limonlu kek tarifi malzemeleri
kek için
- 150 gram tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 1 limon kabuğu
- yarım limon suyu
- 1 kase yoğurt
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
- 3 su bardağı un
jel için
- 4 su bardağı su
- 1 limon kabuğu
- 1,5 limon suyu
- Bir çay kaşığının ucuyla bir tutam aspir (safran) veya zerdeçal
- 1 çay kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
Limonlu cheesecake şeklinde limonlu kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk olarak kalıbı tereyağı ile yağlayıp dolaba koyalım. Tereyağı ve şekeri oda sıcaklığında krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edin.
- Limon kabuğu ve suyunu ekleyip karıştırın. Yoğurt ve suyu ekleyip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Kalıbın içine dökelim ve tezgâha hızlıca vuralım ki içinde hava kabarcıkları çıksın ve kek kolayca kabarsın. 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Kek fırında pişerken jöleyi hazırlayalım.
- Küçük bir tencereye veya tencereye şeker, zerdeçal, limon kabuğu, limon suyu, nişasta ve suyu ekleyin ve çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Pişirdikten sonra, kabuk oluşturmaması için zaman zaman çırpın.
- Kek piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca kalıptan çıkaralım. Kalıbı yıkayıp ıslanmaya bırakalım. Pişen jöleyi kalıba koyalım, üzerine kekimizi koyup 4-5 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Rahat kekimizi kenarlarından bastırarak kalıptan çıkaralım ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyelim. .
limonlu cheesecake görünümlü limonlu kek tarifi fotoğraflı
Limonlu Cheesecake Bak Limonlu Kek yazısı ilk olarak Urfa Haber’de yer aldı – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]