Limonlu haşhaşlı kış pastası

Limonlu Haşhaş Kış Kek Tarifi Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 limon kabuğu rendesi ve
  • limon suyu
  • 2 su bardağı un ( kontrollü ekleyin değişebilir)
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu

krema için

  • 1 kutu krema
  • 2 su bardağı süt (soğuk)
Limonlu haşhaşlı kış pastası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Karışım hafif ve kabarık olana kadar yumurta ve şekeri çırpın.
  2. Yağı, sütü ve tekrar çırpın, un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin ve karışıma ekleyin ve çırpın.
  3. Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve haşhaş ekleyin, son bir kez çırpın ve yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün.
  4. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  5. Bir kürdan testi yaparak olgunluğunu kontrol edebilirsiniz.
  6. Kek soğurken soğuk süt ve kek kreması için kremayı katılaşana kadar çırpın ve fermuarlı bir torbaya koyun.
  7. Soğuyan kek yatay olarak ortadan ikiye kesilir, krema alt kata bastırılır ve üst kat serilir.
  8. Kalan krema ile süsleyin ve pudra şekeri serpin.

Deneyecek olan sevgili takipçilerimden yorum bekliyorum😍.

Limonlu haşhaşlı kış pastası tarifi

Haşhaş Limonlu Kış Pastası yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın