Limonlu Kek

Limonlu Kek Tarifi Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağından fazla iki parmak un
  • limon suyu
  • yarım limonu soyun

Limonlu kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Limon kabuğunu rendenin küçük bir kısmı ile rendeleyin. Meyve suyundan sıkılır.
  2. Yumurtalara süt, limon suyu, limon kabuğu, yağ ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
  3. Son olarak un ve kabartma tozunu eleyerek hamura ekleyin.
  4. Kek hamurunu hafif unlanmış ve tereyağlı kalıba dökün ve 170 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
  5. Kekin üzerine pudra şekeri serpip limon kabuğu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Dip not: Kek iyice kabarana kadar ilk 20-30 dakika fırın kapağını açmayın 🙂

limonlu kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kek
  • Limon
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Süt içermeyen tiramisu kek tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın