limonlu pamuk kek

Limonlu Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 limon
  • 1 su bardağı buğday/mısır nişastası
  • 1 su bardağı un (elenmiş)
  • 1 paket kabartma tozu (elenmiş)
  • 1 paket vanilya

Limonlu pamuk kek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Öncelikle yumurtaların aklarını ve sarılarını ayıralım.
  2. Daha sonra yumurta aklarını şekerin yarısı ile bir kapta mikserin yüksek devrinde yumurta akları koyulaşıp krem ​​şanti kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Daha sonra ayırdığımız yumurta sarılarını şekerin kalan kısmı ile ayrı bir çırpıcıda rengi beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  4. Çırpmaya devam ederek bir kenarda sıcak suyu ekleyelim ve bir dakika daha çırpalım.
  5. Daha sonra sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip 2 dakika daha çırpın.
  6. Nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip son kez malzemeler karışana kadar çırpın.
  7. Çırpma işlemini tamamladıktan sonra yumurta beyazını sarısına yavaş yavaş ekleyelim ve bir kaşık yardımıyla aşağıdan yukarıya doğru yavaş hareketlerle yedirelim. Yumurta akları bir defada değil birkaç defa verilmelidir.
  8. Hazırladığımız kek hamurunu yapışmaması için tereyağ ile yağladığımız 24 cm’lik bir kalıba dökelim.
  9. Önceden 170ºC’ye ısıttığımız fırında ilk yarım saat kapağını açmadan 40 dakika kontrollü bir şekilde kekimizi pişirelim.
  10. Kekimiz soğuduktan sonra uygun bir servis tabağına ters çevirelim ve keserek servis edelim. Afiyet olsun.

resimli limonlu kek tarifi

  • börek tarifi
  • Kek
  • Limon
  • pamuk
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yumurta tarifleri

Sonraki haber:

Fırında sebzeli tavuk (doğranmış, karıştırılmış, fırında)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın