Linzer kurabiyesi, Facebook’ta bir okuyucudan gelen mesaj üzerine yapmaya karar verdiğim bir tarif. Başlangıçta badem unu kullanılmasına rağmen nedense aradığım yerlerde badem unu bulamadım. Bu yüzden evde ne varsa malzemeleri kullandım. Sonuç oldukça lezzetliydi… ama 3 bardak un ve 1 bardak badem unu kullanabilseydiniz, sıra dışı olabilir.
Bugün Sevgililer Günü, sevdiğiniz ve değer verdiğiniz insanlara kalbinizin derinliklerinden bir hediye verebilirsiniz.
Özellikle kalp şeklinde bir kurabiye kalıbınız varsa bu kurabiye sevgililer günü için çok iyi bir seçim olabilir diye düşünüyorum 🙂 Kalın tereyağı ve ağızda dağılan dokusuyla çok lezzetli…
Hediye almak için bir mağazadan diğerine gitmenize gerek yok. Bence emek verdiğin kurabiyeler bile yüzlerce liralık bir hediyeden daha değerli…
Sevgililer günün kutlu olsun!
Aşk 😉
İçerik Tablosu
Linzer kurabiye tarifi malzemeleri
- 3 yumurta sarısı 200 gr tereyağı 3 su bardağı un (yaklaşık 350 gr) 1 su bardağı pudra şekeri (115 gr) 2 tatlı kaşığı vanilya aroması
içeri:
- Çilek, böğürtlen veya kayısı reçeli
Linzer kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Tereyağı, pudra şekeri ve yumurta sarılarını yüksek devirde sadece karışana kadar çırpın. Vanilya aromasını ve unu ekleyin ve tamamen karışana kadar önce düşük sonra yüksek hızda karıştırın. Bisküvi hamuru resimde görüldüğü gibi biraz kıvam aldığında hazırdır. Hamuru iki parçaya bölün. İlk hamur parçasını mutfak tezgahına streç film sarıp elinizle biraz düzleştirerek sarın, diğer hamura da aynı işlemi uygulayın ve bir saat buzdolabında bekletin. Soğuyan ve sertleşen hamurları yağlı kağıt serdiğiniz tezgahta biraz un serpilmiş merdane yardımıyla açın ve istediğiniz kalıplarla kesin. Tekrar yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dikkatlice aktarın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Delikli olanları deliksizlerin üzerine koyup üzerine pudra şekeri serpiyoruz. İçine dilediğiniz reçeli dökün ve servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]