Marmelatlı Linzer Kurabiye Tarifi, Avusturya Usulü Marmelatlı Linzer Kurabiye Nasıl Yapılır?
Çay sofralarınızı tamamlayacak nefis bir kurabiye yapıyoruz.
Ilık olan margarini bir kaba alın.
3 yemek kaşığı pudra şekeri, bir yumurta ve bir paket vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar elimizle ezin.
Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz, 15 dakika dinlendiriyoruz.
Hamuru ikiye bölüyoruz
Unlama tezgahında merdane yardımıyla ne çok ince ne çok kalın açıyoruz.
Bardak yardımıyla yuvarlak kurabiyeler açıyoruz.
Ortası delik olan birkaç kurabiye yapıyoruz.
Yuvarlak hamurun ortasına şişe kapağı yardımıyla delik açıyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Ortası delik olanların üzerine pudra şekeri serpin.
Alt kısmını oluşturan kurabiyenin ortasına bir tatlı kaşığı marmelat koyup ortasına delik olan keki koyup üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Diğer hamur için de aynı yöntemi kullanıyoruz.
Nefis kurabiyeler çay ve kahvenin yanında servise hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]