Lokma Poğaça – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Uzun zamandır kahvaltılara renk katacak renkli ve iştah açıcı bir börek tarifi yapmak istiyordum. Peynirli çörek böreği kafamda gibiydi 🙂 Bol peynirli rulolardan oluşan puf böreğini çok beğendim. Domatesler de börekle pişerken çok lezzetli oldu.

Servis yapmadan önce fesleğeni de ekledikten sonra, sadece bir fincan çay ile kahvaltı kendiliğinden hazırdı.

Bu tarifi patates ve kıyma gibi farklı malzemelerle de deneyebilirsiniz. Artık hava soğuk, bu yüzden hamuru ortalama bir saat dinlendirin veya mayalanma sürecini hızlandırmak için ılık su ve süt kullanın.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagramım: @mutfaksirlari

Aşk…

Lokma böreği tarifi malzemeleri

    1 yumurta (beyazı hamur için, sarısı üzerine) 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 paket instant maya 6 su bardağı un 2 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz Yarım çay bardağı zeytinyağı

Lokma börek tarifi nasıl yapılır?

Geniş bir karıştırma kabına su, zeytinyağı ve sütü alın. Şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Maya sayesinde karışımdan hava kabarcıkları çıkınca içine bir bardak un ve tuzu dökün ve karıştırmaya devam edin. 3 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamuru yoğururken bir bardak un ekleyin. Toplam 6 su bardağı un toplanır. Toplanan hamurları tezgaha alıp 5 dakika yoğuruyoruz. Kalanını üzeri kapalı olarak 45 ila 60 dakika oda sıcaklığında bırakın. Hamuru 12-13 parçaya bölün, hafif yağlanmış bir masa üzerinde açın ve üzerine peynir serpin. Rulo yapıp büyüklüğüne göre 2-3 parçaya bölün. Yağlanmış spatulayı yerleştirdiğiniz kalıba ruloları yan yana dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün, susam serpin ve çeri domatesleri daldırın. 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık (40 dakika) pişirin. Börekler soğuyunca kalıbı açıp servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın