Üniversitede okuduğum ilçede bayramlarda, açılışlarda, düğünlerde, sünnetlerde adeta büyük kazanlarda en kolay geleneksel tatlılarımızdan biri yapılırdı. Üzerine fıstık veya tarçın döküp sıcak sıcak yerdik 🙂
çörek
Bu tarif, yıllar sonra aynı tadı bana veren Lokmacı Baba’nın tarifi. Kendisi ve jüri üyeleri ile açılışta tanıştık. Cupcakeleri kadar tatlı bir insan 🙂 Yemek blogu yazdım ve beğendiğim yemeklerin tariflerini paylaştım derken hemen tarifi paylaşın 🙂
Bu lezzetli tarif için teşekkürler…
Ayrıca açılış, davet, açılış, düğün gibi etkinlikleri ifade eder.
Niyazi Dumloo (Lükmasi Baba)
GSM şebekesi: 0535.730.41.51
Tel: 0212.644.35.25
Aşk…
İçerik Tablosu
Lokma tatlısı tarifi malzemeleri
1 kg un 1 paket yaş maya (40 gr) 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve fincanı ayçiçek yağı Su (pürüzsüz olana kadar ekleyin)
şerbet:
- 2 kg toz şeker, 5 su bardağı su, yarım limonun suyu
Kızartmak için: sıvı yağ
Lokma tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatın. Üzerinde köpük oluştuktan sonra 10 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Hamuru hazırlamak için un, maya, tuz, şeker, ayçiçek yağı ve ılık su ile çok yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurun üzerini kapatın ve iki katına çıkana kadar ılık bir yerde dinlendirin. Patladığında tekrar elinizle karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp kızgın yağda kızartın. Kızarmış kalbim ve soğuk içeceğim. 10-15 dakika şerbette bekletip sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]