Lokma tatlısı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Lokma şeker çok güzel bir tatlıdır. Elif hanım emeğinize sağlık.

çörek

Lokma tatlısı tarifi malzemeleri

Hamuru hazırlamak için:

Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
Bir paket yaş maya (40 gr).
1 çay kaşığı toz şeker
Eşit derecede doğru
kızartma yağı

şerbet:

2 su bardağı toz şeker
iki bardak su
1 damla limon

Hazırlık:

İlk önce şerbeti hazırlayın, şeker ve limon suyunu kaynatın, koyu bir şurup olmalı, soğumaya bırakın. Maya ve şekeri ılık suda eritin. Üzerine yoğurdu ekleyip karıştırın. Un ekleyerek başlayın. Hamur kek gibi ele yapışan bir hamur olacak. Hamur kaynadığında. Mayalanıp kabarmasını bekleyin. Yağı ocakta ısıtın. Hamuru bir kaşığın ucuna koyun ve parmağınızla yağa batırın. Kızaran hamurları soğuk şerbete koyun biraz dinlendirip şerbetten çıkarıp servis yapın afiyet olsun.

Hazırlayan: Elif Satman

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın